Shoppe~In

SaHaBaT @ FrienDs

24 May 2012

Aulia at 5 months++

 

lamanyer rasa tak update. bulan ni bulan bz. hujung minggu takde satu pun lekat kat umah. dengan bz kerjanya. balik uruskan ape y patut dan tido jer. bayar broadband pun free je bulan ni. tak guna. untung kau u-mobile. 

nak update pasal puteri kesayangan jer nampaknye. dah 5 months plus. 6.2kg last timbang. tunggu timbang masa cucuk 6 months lak. da start makan da dka kecik ni. tapi takde heavy2 lagi. just puree steamed fruit jer. so far da try pisang emas and pear. perut die pun da telan cerelac gak. tapi tak banyak and sangat la cairnye bagi. 

akal pun dah banyak dah. hehe...kadang balik taska taknak diletak dlm car seat. kena la wat sesi pujuk memujuk dan upah mainan. so memang spare mainan dlm keta. hehe... kartun favorite skang ni chuggington. gelak sorang2 klao tengok coco and wilson melompat. oh yer..aulia dah start gelak mengelekek mcm kite y dewasa ni, tp sket2 la. hehe...nafas tak cukup agaknye.mula2 panjang2, pastu setakat ehek jer. hehe.... kalo tak bg die mam mesti bile kite makan die akan renung beria and ketap2 bibir. 

alhamdulillah gak , masih fully breastfeed. insyaallah akan diteuskan selagi ade. walaupun dengan penuh gigih kena mengepam. currently bought spectra 3 for pumping during office hours. malam2 medela harmony gak no 1. hehe.. bulan ni stok baru sehari dpt masuk. y keluar tiap2 hari. tinggal beberapa pack jer. risau sangat. pumping tak penah miss, tak dpt kumpul stok sbb balik keja lewat and g awal, so kena tinggal susu banyak. jadi habislah dikorek2 stok. ingat nak try shaklee. mana2 agen shaklee tu cepat la promote kat saya with best price yer...hehe. sy tengah pilih nak beli dr siape ni, bnyk tul org jual shaklee kt fb and blog. ingat nk beli trial pack set penyusuan + ostematrix. kasi tambah kalsium dkt pinggang n lutut y rasa sakit jer selalu.

adui..panjang plak berleter. just nak pesan kat my doter teja aulia sayang. mama and babah love so much, jadi lah anak solehah yang beroleh kejayaan di dunia dan akhirat. tiap2 hari pun mama pesan benda sama kat sayang mama ni. masa nak tidur, msa main2, masa nak g taska.  hehe..mama memang kuat bebel sayang :)

3 comments:

  1. Salam Ira..comelnya Aulia..dh 5 months ++ ..kejap jer kan.. K.yana plak 5 months ++ dlm perut hihii..

    ReplyDelete
  2. hehe..tulah kak. dah 5 bulan da. alhamdulillah. akak mabuk2 lg? dah online ni mesti tak mabuk dah ek :)

    ReplyDelete

Apa kata mereka?