Shoppe~In

SaHaBaT @ FrienDs

31 May 2010

Hati Runsing

Dah almost seminggu lebih tak tipun abah,
maklum la ujung bulan ni paham2 jela
duit sket jer ag tggl
td tak kira kredit tadak spare dlm poket pon tipun gak
riso sangat kat abah
abah cakap abha g klinik semalam
cucuk n nmpk cm kurg sket gatal2 tu
tp dengar suara abah lain mcm jer
riso la
tanya abah
abah kata
skang abah cepat ilang energy
cepat letih
aku riso bile kita ade org tua tp kite ni duk jauh beribu batu
sangat riso
apa yg aku harapkan
aku mintak pada Allah
tolonglah panjangkan umur abah
jangan ambil abah lagi
pinjamkan aku waktu yang lebih lama
cukuplah arwah mak pergi dulu
berilah aku masa u berbakti buat abah
macam2 aku pk
aku mungkin boleh bawak abah n mama dtg sini
tp masalah satu jer
aku kurg percaya sket dengan sistem perubatan kat yemen ni
bukan ilang penyakit
tapi tambah penyakit
Ya Allah tunjukkan aku jalan
aku berharap sangat yang Allah akan permudahkan urusan ni
aku jugak harap Angah akan dipermudahkan urusannya u berpindah ke kg
sangat berharap begitu
kalo Angah dekat tak la aku riso sangat
ni anak2 sume jauh
Ya Allah, Ya Rabbi
perkenankan doa hambamu ini
panjangkan umur bapaku
berikan beliau kehidupan y sejahtera dan bahagia
berikan aku kesempatan u berbakti kepada beliau
[notakaki] aku sangat berharap jgn jadi ape2 kepada abah. aku kurg kuat u menghadapi kenyataan hidup yang sebegitu. Abah jiwaku, abah hatiku, abah segalanya bagiku. Aku masih ingin kasih syg abah, aku masih perlukan nasihat abah, AKU PERLUKAN ABAH. Tlglah tuhan, makbulkan doa hambamu yang daif ini.
*dulu2 aku selalu berkata, aku harap aku kahwin nanti berwalikan abah, aku harap lagi abah sempat u lihat dan bermain sekurang2nya seorang cucu dari aku, aku juga harap aku dpt tunaikan permintaan abh semuanya, aku sgt harap abah smpat u sume itu

29 May 2010

Sana'a International Airport to Bab Al-Yemen


~Pegi anta Budin, Syafiq and Achik balik Malaysia~
~Dah sampai Bab kena la mkn kebab dulu~


~Ni lah 'kaabah palsu Abrahah' tu~



~Tengok entiti y btumpuk2 tuh, menunjukkan jumlah2 habuk y beterbangan di sekeliling kami ~




Menyampah makkk!!!

Semakin hari semakin menyampah rasa..
adushhh...
asyik2 die jer betul
asyik2 die jer yg pandai
kalo kebajikan die 100% jaga
kalo kebajikan pekerja2 die ni
huh...
20% jer kot die jaga..
hampeh betul la...
boleh tak aku doa die cepat mati?

23 May 2010

Missed my country damn much!


These last few days past, i kept thinking of Malaysia.

why o... why..

huhu..


tak sabarnye nak habis ngajar u sem ni

nak balik M'sia u terchenta.


then aku pikir ag

agak2 nyer berape lame aku nak ngajar kat sini?

kalo boleh aku tanak la cepat sgt dah blah

n tanak lama sgt gak duk sni

pastu aku pk ag

t kalo aku dah lama kerja sni

kalo aku dh balik Msia agak2 org Msia sudi tak amek aku kerja n byr mhl sket?

ngeh3..

kalo gj nk mhl aje ekkk

hehe..


aku bukan pe

aku pk kalo aku keja kt Msia

aku leh nk blik2 kg lepak2 ujung mgu

tmbh2 t pas kawen

leh gak spend mase ngan FIL

leh gilir2 balik Pahang n Perak

huhu...

bile la agaknya ek aku dpt keja kt Msia tuh..


Rindunyer kat abah

rindunyer kat mama

rinduyer nak main buai tepi parit tuh..

rindunyer nak brg2 ats buai smbil tgk bangau terbang2 balik sarang

huhuhuhu...


Aku gk terfikir agak2 aku balik t anak2 buah aku tu still manja mcm dulu tak ngan aku

Please dun forget acu okes 4 the four of you

if u olls forget acu t acu nk nanes tanak berenti

huhuhu...


[notakaki] entry emo sudahhh...

19 May 2010

Under constructions

Hehe...this page is under constructions =)
sabo yer kalo mate ade rase sakit ker mase bace

18 May 2010

24 hours boss!!

I just wonder
is there is a job as 24 hour boss
please madam
in work you can assist me
my personal life
get lost
*kick on the butt*
till i ask 4 your assisstant
dun ever try to interfere
even your marriage keep changing
how dare you assisting me in making my life
another one part
if my work performance decrease due to my personal life
yes!!!
you can interrupt
but...
if my performance still the same
even your tiny2 job like printing, search for file
i did it for you
*berlagak bz jer lebih*
just judge yourself first
i tak suke ogey you interfere lebey2!
you are not my mom!

[notakaki]
first time jumpe perfect husband and wife. Perfect in term of having the same annoying characters. Ouchhh!!!

Ayat untukmu *wink*

Tengah2 wat nota u ngajar esok,
tbe2 jer aku tertarik ngat ayt sepupu aku kt pakwe die
nk wt cne kan, dah die gayut depan aku =)
"kalo benda2 merunsingkan, Teyra mls nak dengar"
wakakakax...
lama aku pandang katt die
pastu aku automatik nyampuk
"boleh tak kak ira gune ayat y sama kt mak terangkat, ayah terangkat tu "
tak pasal2 die gelak besar
lupe jap tengah gayut
yelah dr balik td aku asyik berleter jer kerja
tertidur pas berleter2
bangun berleter2 lagi
sian la kazen aku tu
nk tanak pon kena dengar gak
huhuhu..
maaf la dik
hanya kamu y paham ape rasaku
tq2

17 May 2010

Shouting Day =(

tak suke ble terpaksa mrh kt org
lg2 org tu student kiter
bile dah mule marah
tangan akan start mengeletar
kalo tak rasional
mesti dah makan penampar


bile kiter cakap
bnyk sgt tunjuk pandai
itu pandai
ini pandai
itu senang
ini senang
bile kita kate a
die jawab a ketinggalan zaman
die nak gune b
bile kite cakap okey u gune b
die kate b susah
tulah
aku kate dah
kena belajar a dulu
baru ko paham b
kalo ko jumpe b dulu
memg la ko jadi alien baru turun dari langit
bodoh sombong memang masalah
iera
sabo, sabo, sabo
bile da abis sabor
sesekali burst out
ha..
baru ko taw
tak suke la aku bile terpaksa mrh org
kalo dulu aku marah n pastu aku memg grey list la org tu dlm hati aku
since now aku dah jadi cikgu
tak leh dah nk grey2
kena marah, ilang
marah, ilang
kalo aku grey gak kang
alamat tak berkat pulak ilmu bg diorg
aish..
memg dugaan sungguh ngajor dak sini
n lagi sekali aku terfikir mengapa Rasulullah turun kat arab
kalo la org Msia sama gak mushkillah cam diorg ni
mesti Rasulullah turun Msia
in case student y aku mrh ni
aku taw dah ngape die takleh study Msia
after fe months larik balik sni
kalo la ku implement sebijik mcm Msia
aiii...
alamat ramai giler la stay the same sem
tu pun tak syukur2 ag
aku dah abis spoon feeding dah ni
dah siap bg senduk, periuk feeding dah
hurm...
sabarlah iera
sabar2
insyaallah ade hikmah disebalik sume y terjadi
................

12 May 2010

Bila adik2 ku tahu =)