Shoppe~In

SaHaBaT @ FrienDs

13 December 2012

Happy First Birthday Kakak!

Happy birthday kakak. Mama, babah & adik love you so much. Mama doakan anak mama membesar menjadi wanita solehah y beroleh masa depan yang cemerlang di dunia dan akhirat. Wish you in the pink of health througout your life and surrounded with bundle of happiness. As long as you are happy we will be happy too sayang. A lot more mama want to say but its all seem cannot be express with words. Just remember that mama loves you so much.


03 December 2012

Work rambling

Morning mail from big boss :
yadayadayada...
Without water , a ship cannot move . The ship needs water . Yet ,if the water gets into the ship, the ship will face problems and potentially sink. Similarly , we live in a time where earning is a necessity ; but let not the earning enter our hearts ; for , what was once  a means of living , will become heavy chain, an entrapment and a means of destruction !!!???
yadayadayadayada....
(sebenarnya morning mail boss hari ni panjang berjela. aku summarized kan lebih kurang dia nak kata yang eraning is necessity, in the same time kita kena balance life kita juga lah kalau tak earning tu sendiri yang akan hancurkan diri kita)

Small boss always said:
yadayada...
Since nowadays majority of moms working, it is not easy to balance between career and family.So mom need to choose which one to focus more.
yadayadayada....
( small bos memang gini, dia single mingle lady lagi yet dia selalu cakap dia tau macam mana kitaorang yang mak2 ni feel. then always come and sembang ntah hape2 contohnya - it is better if you have relatives such as mom or in laws to take care of your child since nursery nowadays like this and that and blablabla... dalam hati lagi mesti aku jawab. aku tau la, ko baru nak bising2 , aku dari semenjak jadi mak dah rasa gitu yet i got no choice coz i had no relatives nearer. kalo ada mesti la aku lagi suka family aku y jaga anak aku. Aku just terpaksa go for concept tawakaltu a'lallah'. aku just tawakal and berserah kepada allah. ko mana tau tu kan?)

Me said:
I choose family first, i work just to get some earning as agreed earlier when i signed the employment letter. Do not expect me to stay late in the office just to show that i am so workaholic yet got nothing to do. I do and complete my job to reach the target, thats all. Do not ask me to be an actress too. I am just not good with acting. ( cakap dalam hati jelah)

Me plan to said when the time come *winkwink*:
Bos i nak tender dah sebab i rasa hidup i tak balance. i nak apply apa yang bos besar tulis dalam morning mail dia. i am going to search for a balance life. i dah surrender berlakon datang kerja 10 jam yet got nothing to do ( to be specific stay @ my desk konon2nye senang nak communicate if ada apa2, yet you yourself asyik hilang dekat 2 jam boleh pulak? what the use of phone lah. baling anjing? kesian anjing dia tak bersalah hokey!!!) to be more specific..( you selalu cakap ayat baik kononnya owh ira u tak cukup 30 minit takpe la, this time i consider u a mom. kira i dah tolong u la ni.tapi she herself yang single mingle selalu je datang lambat dari aku and balik awal dari aku. i monitor ada la dia balik lambat. tapi kalo y datang lambat balik awal nya 4 kali seminggu, gantinya sehari jer.so katala ko kurang 2 jam sehari, 4 hari dah 8 jam. sehari tu ko guna untuk ganti balik. boleh ke ko ganti 8 jam terus dalam sehari. 8 jam + 10 jam untuk working hour hari tu. terbaik lah ko keja 18 jam untuk hari yang terakhir tu. bedooh beno nampaknya)

Alkisahnya aku layan bermonolog selepas tengok morning mail big boss untuk department pagi ni. Kalau la aku berani cakap macam ni nanti memang terbaek lah! depress gak since masuk new department ni, ada plak kena rules 10 hours working. kalau time ada kerja aku memang tak kisah la. dah ada kerja kan nak kena siapkan, kalau tak siap terpaksa la working even 12 hours pun. yang tension mensen nya kalau nan ado kojo pastu kena la duk pura2 ngadap pc macam banyak ngat kojenya. pastu nak expect aku  sibuk2kan diri pegi wat training untuk benda yang aku tak minat atas alasan takpe it is for experience. memang tak jalan la.no money no talk. no interest no walk ok. kalau dah no money no interest pulak memang wassalam la dengan aku ni skang. cukup la muda2 dolu2 jer kono tipu asyik2 kena buat itu ini y out of job scope konon2 nya untuk experience.sedangkan nak buat benda y menarik tertarik di hati pun pk 2,3 kali dulu memandangkan anak lagi memerlukan attention dari maknya ni. itu belum lagi bab pk attention untuk laki, rumah tongkang pecah lagi.memang hye2 bye2 jelah dengan nak jadi pekerja berdedikasi ni. bukan apa macam no win2 situation je. banyak win kat dia jer. Mungkin sebab dah terbiasa sebelum ni datang kerja kalau ada kerja buat sesungguh hati, kalau tak da kerja kira flexibility is there for you as long as you are contactable whenever needed. dan2 lepas tu boleh lak satu depatment ni ada narrow down rules nak applied benda2 yang sebaliknya pulak kan. haruslah aku mengungkit dalam hati 24 jam. memang la kalau diorang kata alah gomen tu ha keja fixed dari 8-5 tak bising pun. yer diorang fixed + the benefits as government servant is there. me? no flexibility + benefits yang itu2 aja. oho... mau belit ka? macam ni la kelll.... mesti ada yang cakap dah tu apsal ko tak blah lagi? hehe... sebab... benefits untuk beranak dia mantap. alhamdulillah. sebab tu lah aku nak guna part tu dulu. *winkwink*

27 November 2012

Langkawi : Sneak preview!

Destination: Langkawi
Date : 22 - 24 Nov 2012
Transport : Air Asia
Hotel : Landcons Hotel
Actors : babah, mama, kakak & adik

Till next episode.. Daaaaaaa....


16 November 2012

A mom rumbling

Sy stress! arghhh! stress lagi. Sebab ape stress sebab terlampau banyak pikir kot. Huhu.. This is a very long entry. Kalo ada yang tertido or meluat dengan entry ni, takpe saya paham. Sebab saya pun hampir tertido menaip. Haha... ( tipu...macam mana nak tertido kalo taip sampai bergenang air mata. Emo!)
Apa saya pikir? pikir macam2. Paling banyak pasal pengurusan rumah lah kot. Payah kalo once time back you pernah jadi orang yang sangat pentingkan kekemasan. Bila tiba dah beranak pinak ni you tak mampu lagi nak buat semua tu, maka jadilah macam aku. Stress! aku dulu tak la pengemas mana pun but bile mood nak kemas tu datang boleh jela buat. Sekarang bila ade mood nak buat keadaan pulak tak mengizinkan. So hadap la tongkang pecah ke, kapal karam ke...
Apa sebab keadaan tak mengizinkan? badan lemau. Nak describe macam mana pun tak tau. Sakit yang payah nak digambarkan, rasa nak nangis tapi nangis jela simpan dalam hati. Dah kalo nangis beria sampai banjir pun tak dapat solve jugak.  so tahan jela, merungut sorang2, stress sorang2. Preggy kali ni sakit lain macam sket. Masa aulia dulu asyik lenguh tapak kaki, pinggang and bontot jer. Adik ni rasa macam kakak dulu tambah pulak lagi sakit kat tepi peha tu macam baby lean kat situ. Kat bawah sket dari ari2 pun rasa sakit sangat. Nak ubah duduk dari bersimpuh ke bersila pun rasa nak nangis. Paling rasa sedih time tengah malam bila aulia nak terjaga. Dulu2 sumbat je susu, skang tatih2 aku nak duduk bangun sebelum dapat capai termos air panas and buatkan die susu.  sedih gak bila kadang2 lupa nak setup botol spare tepi tilam and kena g amek kat dapur time tengah mamai2 tu. Bangun duduk dulu pastu baru duduk lagi macam orang nak merangkak tu sebab aku tak mampu nak bangun terus berdiri. Sakit! dah berdiri langkah lak setapak2 .kaki ni dah la rasa berat macam batu ok. Sakit semua tempat. By the time aku dapat diri aulia dah nak start merengek2. Bila aku dah patah balik mesti aulia dah terjaga betul2 and bukak suara soprano dia. Lagi best dah 2,3 kali aku bangun siap belakang terlanggar tangga lagi. Pagi tadi leh lupa langgar tangga lagi. Jatuh ter'merangkak' balik. Ada aku jerit? tak payah. Bangun balik laju2 untuk misi mengambil botol baru.
Aku stress ok kalo aku lambat buatkan susu dan sebabkan die jerit dan kemudian terus terjaga sepenuhnya dari tido ni. Kalo dia dah jaga karang die nak main la, kakak dah besar ni dah pandai merayap takleh dah mama ni dah sambung tido and biarkan dia main sendiri. Sebab kakak sangat kreatif menggunakan jari2 comel dia untuk explore surrounding dia. Karang dia main plug la, tonggengkan termos la, nak lambung2 pampers terpakai dia yang mama lum sempat masukkan kat tong sampah tu la. Takkan pulak mama nak jerit satu rumah suruh orang lain pun jangan tido jugak. In the end mama pun cerah2 kan mata and layan la anak kesayangan mama tu main la, belajar gambar buah la.. Pagi2 buta tu ok. By the time aulia nak tido balik mama tinggal beberapa minit or less than 1 hour je lagi leh tido balik.
So bila dah bangun mula la sakit2 badan berleluasa. Dengan jalan macam penguin lagi. Menyedihkan. Siap2 diri, barang2 aulia untuk bawa ke nursery kalo malam semalamnya belum siapkan. Terkocoh2. tapi terkocoh2 tu tak nampak dari rumah. Selalu aku pretend cool je. Dah siap semua, tukarkan pampers die, kemas2 die sket. Angkat masuk keta, dan antar. Dalam keta pesan macam2 kat aulia dengan harapan dia paham. Selalunya pesan dia be a good girl, pesan jaga semua makan minum mandi, jangan nangis , jangan usik orang, jangan bagi orang kacau dia, tido baik2 , pesan nanti petang mama ambik, pesan ade berapa hari lagi nak gi taska untuk minggu tu and lastly bagitau dia mama and babah sangat sayangkan dia. Adik pun sayang dia. Minta dia jadi anak solehah..tapi pagi ni lupa lagi nak pesan jangan nangis. Bila mama dah bagi kat teacher je aulia start melalak merah muka leleh airmata semua. Mama sayu ok.
Mama sayu tapi tengok jam dah 8 lebih2. maka mama pun terpaksa tepuk aulia sket2 je tak dapat pujuk beria and head to work. Maka baru la nampak betapa mama kelam kabut bawak keta, marah keta y potong jalan mama and speeding selagi mampu dan tak gayat. Nasib baik la takda aes kat jalan mama lalu. Kalo tak mesti tiap2 hari mama sedekahkan gambar keta kat aes kamera tu. Semata2 nak kejar masuk opis y department wat law bengong mandatori keja 10 jam tu. Dalam 6. 45 petang mama pun terkocoh2 lagi speed nak amik buah hati mama, kakak aulia kat taska. Mama sayu lagi kalo mama sampai taska kul 7lebih tinggal sorang dua je lagi budak kat taska tu. nampak sangat la anak mama ni antara y mak bapaknya macam keja tak.ingat dunia sangat. Padahal tak kaya pun.huhu... Yer mama emo. Tapi apa yang orang lain or bapak2 tau pasal hati seorang mama?
mama pun angkut la anak mama balik dalam keta tanya kakak ok tak, makan semua ok tak. Rasa suhu badan anak mama ok ke tak.usik2 jari kaki tangan anak mama yang bulat2 tu.
Dah sampai rumah mama akan kocoh2 dulu masak air panas untuk isi dalam termos and cepat2 kaco bubur segera kakak. Sori kakak mama tak dapat buat bubur everyday dan kakak pun tak suka kalo mama frozenkan bubur kakak. Tapi kakak baik, kakak akan makan dengan banyak sambil layan pocoyo or chuggington sambil panjat2 tonggeng2 bontot lean dekat badan mama. Nak belajar berdiri punya pasal.
Dah kakak sudah makan, mama pun start la cuci pinggan mangkuk kalo ade dalam singki tu dan proceed basuh botol2 susu kakak. Takyah banyak. kal0 6 biji botol mama basuh pun sebenarnya kalo ada orang tengok mesti perasan mama buat macam2 gaya. Sebab kaki mama skang macam tak nak support sangat berdiri setempat lama2 nih. Berjalan takpe. Huhu..By the time nak sudah basuh botol ke 5 pinggang mama rasa macam dah nak terpatah. Dengan kena jauhkan badan agar tak basah baju kena air singki, dengan tangan tak berapa panjang nak capai paip , dengan kat belakang ade mesin basuh kaco mama nak langkah. Pastu mama continue sambung susun pinggan yang dah kering . Tertonggeng lagi bukak kabinet bawah sambil sepit2 badan celah mesin basuh yang kaco laluan tu. Kalo kakak dah start buat perangai maka mama pun stop buat keja and pegi teman kakak main. Layan2 kakak tak juga tido, perut mama pun dah lapar so mama minum jela air masak dulu ke, korek2 keropok ke, cekelat ke jamah laju2. takleh beria mengadap kang kakak terliur takkan mama nak sumbat jajan sume tu kat mulut anak mama. Sekarang kakak suka nak melekat dengan mama, jerit2 semua. Kakak jeles adik kot. So mama tak dpt buat ape2 teman kakak, ngadap kartun kakak sampai mama dah leh repeat balik satu2 skrip. No games , no photo editing, no blog template redesign, no floor mopping, no lipat kain. Mama stress tengok semua selerak2. satu je ubat mama bila mama dapat mengadap kakak dan tengok kakak senyum. Selerak semua mama simpan dalam hati. So bila kakak dah tido stress mama pun datang balik. Tapi badan mama dah lemau, nothing achieved untuk kepuasan hati mama. Cuma puas hati tengok kakak gembira jer. Kalo bangun balik pun untuk makan laju2 dan siapkan beg nursery kakak untuk esok.
Mama kadang stress tak dapat complete to do list or wish list mama. So unfair tapi sebab anak mama, buah hati mama, mama pejamkan mata butakan hati untuk keinginan semua tu. Anak mama is first priority sekarang. Mama rasa mungkin itu sebab mama stress bila mama cuba minimize keselerakan, ketaburan tapi yang jadi sebaliknya. Keadaan mama pulak tak mengizinkan mama speeding buat semua tu. Kiri kanan nak buat, kiri kanan nak ingat, kiri kanan nak complete. Tengok lantai.tak.sapu. Tengok bilik air, jamban tak berus lagi. Tengok ade buku atas kotak. Tengok baju mama pakai semalam lum sempat angkut humban kat dalam laundry basket.In the end, pendam jauh kat sudut hati. Telan dalam and cakap ngadu dalam hati. How i wish my late dad is around so i got someone that really can lend his ears to listen to my rumble even it is out of logic. Kalo orang lain mesti akan potong cakap aku sebelum aku sempat luahkan, sempat describe apa yang dirasa, apa yang terbuku. 
Aku kagum how ada orang tak kira la si laki ke si bini nye ke, still ada time untuk hang out dengan kengkawan. Have movie days out, karaoke time, bowling time sedangkan the other half is struggling on their own jaga ur child. Or kalo yang dua2 kuat bekerja, or dua2 ade spent time untuk fun ni, sedangkan u let your little ones in others hand to take care. Bayangkan lah ur little ones yang tengah gigih nak dapat langkah pertama atau word pertama dia struggle sendiri mengharap kasih sayang orang lain.how lah? 
So tanya aku punya fun2 aktiviti macam mana skang ni? Kat opis je, to be specific kat bilik mesyuaray belakang tu je. tu pun kalo ade team wat main2 game teka2 word. Taboo, cluedo, or uno. Or else aku bawak majalah y dah sekurun beli tapi lum baca lagi, baca time tengah2 sarapan or kudap2 biskut sambil hadap monitor. Klik2 test case. Klik2 mainframe review test yang run tadi. Kalo gian nak men game. Main jela spot difference tu 5 min b4 tido

14 November 2012

Gomen dan McD

Last friday went to alamanda for lunch. Tengah2 tak tau nak makan apa tu, just fikir nak tapau mcd and makan sundae je dulu for lunch. Boleh makan bila rasa lapar petang2 di ofis. Bad choice !
It is government payroll day! sakit hati. Dari opismate aku beratur kat chicken rice shop , sampai la diorang dah habis makan.. Aku still q nak beli. Naik ketar lutut2.  beratur 45 minit untuk dapat se'cup' sundae coffee tu, makan habis 5 minit je. Hangin satu badan.
Peringatan untuk diri sendiri, jangan pegi mcd alamanda time lunch on government payroll day! kalo saje nk test kesabaran boleh try.
Mode: abis modal nak menceceh.

04 November 2012

Buat Sendiri Tuam Bayi



Time aulia dulu mama aku tolong buatkan tuam dia masa mama datang teman aku before bersalin tu. Bukan susah pun buat sendiri tuam bayi ni.  Hari tu mama aku buatkan Aulia Cuma letakkan bawang putih yang digoreng tanpa minyak, lada hitam dan habbatus sawda (jintan hitam). Gaul semua ni punjutkan dalam perca kain yang dipotong 4 segi. Bentukkan ala-ala sup bunjut adabi tu je.

Cara guna tuam bayi ni senang je. Lepas mandi bayi tu. Sapukan dengan minyak telon or minyak apa-apa la yang korang pakai untuk bayi korang tu kat badan dia. Then, panaskan tuam tadi kat iron. Rasa dengan belakang tapak tangan korang or pipi korang. Bila sesuai suam dan tak menyakitkan bayi, tuamkan pada bayi. Selain dari selepas mandi, tuam juga time-time bayi kembung. Tuam selalu pun tak apa. Bagus untuk buang angin dalam badan bayi. Lepas tuam pakaikan barut bayi before baju dan bedung mengikut kesesuaian waktu.

Bahagian badan bayi yang wajib tuam ialah belakang badan dari bahu sampai pinggang dan atas bontot tu. Perut. Pelipat kaki (bawah lutut) tapak kaki. Kat ari-ari dan kalau baby boy. Bird dia tu pun kena tuam untuk elakkan angin pasang.

Untuk adik Aulia ni aku plan nak buat baru juga tuam bayi. Guna kain perca dari balance sarung bantal hari tu ada lagi sikit. Aku baca-baca ada yang bagi tips untuk letakkan tali pusat adik beradik lain sekali dalam tuam. Orang-orang tua kata bagi adik beradik tak bergaduh camtu. Sejauh mana kebenarannya aku pun tak pasti. Kena cek dulu dengan orang-orang yang arif hal agama juga samada boleh jadi kurafat ke tak buat macam tu. Macam aku dulu tali pusat Aulia yang kering tu memang ada simpan bukan sebab nak buat apa-apa. Tapi aku tak tau nak buat apa. Simpan jelah. Hehe…

Harap-harap tips membuat tuam bayi ni dapat membantu korang-korang yang teringin buat sendiri tuam untuk bayi korang tu. Jimat juga RM30/40  yang ready made jual tu. 

03 November 2012

Cerita adik dan mama



Adik Aulia dah almost 26 weeks dah. Few months back mama keep calling Aulia adik..adik. Sikit-sikit kenapa ni dik..adik buat apa? Sekarang dah tukar status dah. Mama dan babah dah upgrade panggilan panggil kakak. Aulia pun dah boleh adapt dengan panggilan kakak. Dia tengah-tengah main mama panggil kakak dah pandai toleh cari. Sweet. Untuk adik pulak, tak banyak yang nak disediakan. Yelah kakak pun tak besar mana lagi. Barang-barang beli dulu semua elok lagi. So pakai semula je. Takda istilah barang kakak barang adik ye. Sharing is caring gitu. Yelah takkan pulak mama nak campak mittens and booties kakak yang boleh dikatakan tak terjejas pun tu. Aulia dulu mittens pakai sebulan je. So money wise adik pakai yang tu je. Plan nak beli kain napkin baru jelah kot. Kakak punya dah banyak bertahi lalat dah 2,3 helai.  Yelah aku memang letak dalam nursery bag Aulia tiap-tiap hari sehelai bagi kegunaan pengasuh dia nak lap susu leleh ke, sisa makanan ke.

Cerita mama pula. Kali rasa macam taknak beli apa-apa set bersalin pun. Haha… Pening. Masa Aulia dulu aku beli set bersalin Orang Kampung tu. Set dia ok except for pil dia. Ubat periuk entah la. Sampai sekarang aku tak rebus lagi. Ahahaha..Selamat tersimpan di rumah PIL. Masa guna set bersalin Orang Kampung ni semua ok. Aku minum jeli gamat dia tu, pakai pilis dia pun bagus. Hilang sakit kepala walaupun aku ni pemalas nak menempek. Geramnya pil dalam kapsul dia tu je. Dah naik kerja baru aku start makan. Tuptup…susu drop. Susah hati aku ingat sebab apa. Sekali belek-belek botol ada ke patut siap tulis tidak sesuai bagi ibu yang menyusukan. Kalau dah tak sesuai jangan lah letak dalam set bersalin tu. Geram tau. Kalau dia ada jual satu-satu ingat nak  juga membeli jeli gamat tu lagi. Barut aku selain dari yang ada dalam set bersalin orang kampung tu, hari tu aku pakai yang MIL and nenek buatkan untuk cu. Untuk kali ni Alhamdulillah ummi(MIL) ada jahitkan untuk aku jugak 2 helai. Serius cakap aku lagi suka barut yang buat sendiri ni dari yang dalam set Orang Kampung tu. Zigzag susah. Ingat nak beli juga lagi sehelai tapi y wrap punya untuk naik kerja nanti. Berazam untuk jaga badan sikit. Haha… harap-harap tercapailah. Insyaallah.

02 November 2012

Penjagaan bayi chicken pox



Aulia sambut first raya haji dengan campak. Nasib juga Aulia tak demam teruk. Suam-suam je selama 2 hari. Itu pun tak berterusan. After seminggu campak Aulia dah recover. Tinggal parut-parut jer. Tak banyak pun kena. Dah bagi air kelapa tapi memang banyak tu je keluar. Harap-harap tak ada siaran ulangan la. Kesian anak mama.

Bawak Aulia pegi klinik dapat ubat demam, gatal, antibiotic dan ubat sapu. Sepanjang Aulia demam aku mandikan tanpa menggunakan sabun. Orang tua-tua kata tak boleh. Dari segi sains nya aku tak pasti kenapa. Aku buat jelah. Then balik kampung raya haji tu ada daun semambu aku buat ramas-ramas dalam air mandi Aulia. Daun semambu ni orang kata untuk mengurangkan kegatalan tu. Selain buat mandi boleh juga di blend dan campurkan dengan bedak sejuk sapu seluruh badan. MIL rajin siap jahitkan ala2 batang tilam tu and isi daun semambu banyak-banyak buat lapik tidur Aulia. Tilam daun gitu. Hasil tangan MIL,SIL and hubby mengasingkan daun-daun semambu dari ranting dia.

Orang kata jangan bagi makan gatal-gatal. So aku tapis-tapis la juga pemakanan Aulia. Tapi babah dia ada juga tersuap telur dadar. Alhamdulillah tak bernanah pun. Bagi Aulia makan nasi dengan kuah-kuah sup sayur je. Mujur Aulia dah cukup happy dapat makan nasi macam tu. Kalau dah besar mesti mama lagi kesian nak tapis makan. Tapi aku tetap bagi Aulia makan roti cicah susu FM dia and cerelac dia.
Of course la roti ada telur kan. Tapi aku tawakal je. Alhamdulillah takda apa.Selain tu aku buat bubur ikan bilis dengan sayur je untuk Aulia. Buat stok ikan bilis sendiri.

Penting juga elakkan dari terkena hujan. Kalau tak salah orang kata akan meninggalkan parut hitam or akan menyebabkan campak tak keluar habis macam tu la. Selain tu dengarnya kicap juga seeloknya jangan bagi sebab takut parut jadi hitam.Sejauh mana betulnya tak pasti. Hehe..

01 November 2012

Aulia reaching 11!





Aulia is reaching 11 months in few days. Syukur Alhamdulillah. Another 2 gigi dah mula nak menunjukkan diri. Sekarang ni pantang Nampak mama and babah landing. Mesti akan dijadikan dinding tempat panjat dia. Tengah aktif nak berdiri. Alhamdulillah setakat ni dah Berjaya berdiri lepas tangan dalam 5 saat. Mulut pun bukan main riuh lagi. Semua benda nak cerita. Tapi cerita dalam bahasa baby die la. Semua benda nak ditegur. Tapi yang mama selalu dengar.. urgh..urgh… jelah. Tak pun  yayayayaya… ababababababa…. Mama bila nak sebut yer? Hehe.. Baru-baru ni dah selamat kena campak juga. Tak sempat lagi nak amik immunization masa setahun. Alhamdulillah dah sembuh sekarang.

13 September 2012

Aulia is 9 !

My baby dah masuk 9 months. da pandai berleter. Ba ba ba ba.. Ya ya ya ya. Makkkk... Mak? Mama la sayang. Then baru keluar ma maa.. Tengah belajar waving dgn btl. Tp sekali sekala jer die buat. Suke sgt kalo mama nyanyi 'if you're happy'. ready tgu mama clap. Tp bile aulia clap sendiri tak berbunyi plak. Hehe..

Since semalam aulia giat jugak berlatih merangkak tp.... Ke belakang. Hehe... Takpe slow and steady dear, mama always proud with you.

Membesarlah dgn sihat dan kuat jadi wanita y solehah, beroleh masa depan y cemerlang dan boleh membantu mama dan babah di sana nanti. Amin....