Shoppe~In

SaHaBaT @ FrienDs

18 July 2011

Hari untuk berehat

Salam. dah masuk isnin nampaknya. semalam seharian memerap dlm umah. Bersama2 bergandingan buat brunch (breakfast + lunch) n makan malam. selesanya la kalo hari2 cuti duk dlm umah kan. sabtu semestinya kuar la kan, ikut cik abg y kerja tu. smlm pun berkira2 nak kuar jugak tp dah mkn berat perut. hehe..

menu brunch semalam lempeng cicah sambal bilis petai. sy wt lempeng jer, org tuh y wat sambal. dua2 tengah kelaparan dha kot, sebab selamba jer habis. sambal y sedap, boleh la buat selalu yer awak. (~_^)

malam.. rendang merah daging + ikan cencaru goreng dan sambal kicap + salad. then ada la hati goreng and papadom. rendang aku wat y goreng2 cik abg buat secara total sbb aku memang mengelakkan bau ikan nih. hehe.. stil tak berapa nak boleh bau n telan. tp boleh la tahan sket dr 2 bulan lepas. rendang buat sama2. resepi suka hati jer sebenarnya. alhamdulillah sedap la tekak aku, cik abg pun ckp ok.

ada lagi balance sket lauk tak taw nak bawak bekal ker tak esok. ingat nak puasa. tp tengah beria nak tingkatkan hemoglobin nih. so guess kena mkn benda alah y mengandungi zat besi bnyk2 la. sabtu lepas gak beli delima. orag kata bagus untuk ape tah, rasanya otak baby kot. rm2.19 100 gram. amek 2 biji kena 11 ringgit. beli kat PAS, shah alam. lagi murah dr pasar malam putrajaya. situ pukul rata sebiji rm6.

sebenarnya bebel pnjg2 nih sbb tak taw nak bebel ape. td men game farm craft tuh pun asyik programnye error. dah nk complete stage die close sendirik lak. geram sgt. stop n ngadap tenet plak. ngadap tenet pun boring, maka terhasil lah coretan or karutan ini. ngeh3..

till next entry... wassalam

2 comments:

  1. pukul rata tu ape iera?? hehe

    ReplyDelete
  2. owh pukul rata means sama jer die jual tiap2 biji rm6. tak pakai timbang, by piece.

    ReplyDelete

Apa kata mereka?