Shoppe~In

SaHaBaT @ FrienDs

14 June 2009

Makan2 d Bangi

Hari ni Kat ajak makan2 kat umah dia. Alasan u makan2 dia
------> lau tak wat mkn2 nih jwbnyer aku ngan Kak Echah jer y makan. Dan tak berbaloi u masak sebanyak tuh u berdua.

So, tengahari kitaorang pun gerak p. Konon2 nak tolong makan jer lah. Sekali sampai Alamanda, Enche' ku nan sorang suh tanya kut Kat nak suh beli ais ker, senang tak yah dua tiga kali, tapi jawapan len y diterima.
------> taper aku p beli sendiri. Ko dah sampai ker?
aku -->kat Alamanda dah.
------> ko jalan2 lar dulu, sup tak empuk ag. aku terlambat bangun. hehe..

Bincang2 berdua, kitaorang pk bek p jer, tader mood nak berlepak2 kat Alamanda. Bek p leh tolong mana yang tak siap. So, elok aku sampai tak lama kendian Kat pun sampai. Patutlah kitaorang duk melahu kat luar, kol n meseg tak berjawab. Rupe2 nyer Kat pun kua p amik angah and uda, sebab diorang lupa jalan. Yang K.Echah ngan K. Zara kt dalam dah memg tak dengar sebab radio dah ala2 konti hot fm lagi berbunyinyer. Num phone lak tader.

So, lepas dah boleh masuk. Kacau dulu anak uda puas2. Pastu baru tolong masak sket2. Duk layan K.Zara yang penin pale pk puding mangga dah ketul2 terkuat api. Dah jadi keja kami duk menenyeh dlm tapis bg tekstur smooth. Sedar2 tunang K.Zara dah sampai. So, soto jer lah yang sempat kua. Hehe...

Ape2 pun, soto + bergedil + air jagung + air sarsi memang best. Puas hati dapat makan soto tuh. Tak sia2 pegi memenuhi jemputan. Kul 5 balik umah dengan 4 novel pertukaran ngan novel aku Rooftop Rant(Hlovate) dan novel2 Kat yang len yang kupinjam dipulangkan. Y baru pinjam tadi excited giler nak bacer wlupun sebenarnyer da bacer dalam softcopy. Ape lagi lau bukan Tunas and Aa+Bb (both by Hlovate). Pasni ader duit aku nak beli lar novel due2 ni + ag satu novel also by the same writer, yang tajuk 5 tahun 5 bulan. Cograts tu Kak Hlovate. Sume novel2 die best. Y novel kompilasi ngan Imaen n Noor Suraya tuh aku taknak beli sebab sedih(jalan cerita die sgt best pasal adik beradik, tapi last2 abang die meninggal). Taknak la aku simpan, kang baca nangis baca nangis. Kering airmata ku Kak Hlovate. Novel writer nan seorang nih memang sangat best bahasa sempoi tapi bukan bahasa jalanan okeyyy.. Cara penulisan die dapat menarik minat pembaca and penuh ngan nasihat dan hadis2. Eh lalut sudah.. dari makanan ker novel...huhu. Gambar soto terlupe nak amik walaupun sebelum g dah remind dalam otak berkali2 u ambil. Yang sempat diambil gambar anak ude jer. Tu pun malas nak transfer ag. Hehe...

2 comments:

  1. akak dah baca blum schubert's serenade? >.<

    ReplyDelete
  2. dah,tapi dalm bentuk softcopy lar

    ReplyDelete

Apa kata mereka?