Shoppe~In

SaHaBaT @ FrienDs

27 April 2011

Asam Pedas Utara dan Kacang Botol Tumis Bilis


Salam. ni menu minggu lepas. pasal tah. tibe2 teringin nak makan asam pedas. kalo tak bukan men lagi menolak asam pedas nih, cume asam pedas kedai sek 7 dan asam pedas ayam nenek kerayong jer aku layan. tak pernah teringin pun nak belajar. sekali teringin plak nak makan, haaa... gagau search resepi. tanya kat officemates. tak dpt ikan pari, ikan hape2 jer aku bantai. err... aku memang lemah sket bab2 rupe ikan nih. sokmo salah sebut. so bek takyah sebut. memalukan jer...hikhik

aku memang puas hati la dapat makan asam pedas nih..tapi laki aku jer y kureng puas hati. sebabnye die bayangkan asam pedas melaka y pekat likat tuh, y aku wat lak style utara y cair2 tuh. tak laku la jawabnye. 1 ketul setengah jer die makan. kono belajor style melaka la pulak lepas nih. y penting aku happy dapat makan, aku teringin giler time tu. rasa tak sabo2 nak balik umah masak. heheh

asam pedas nih layankan dengan sayur kacang botol rencah bilis. letak cili api sket. sodappp!!!! hehe.. semenjak 2 menjak ni aku kena penyakit malas y teruk. kat opis kerja mengantuk jer, time zohor mesti nampak aku tergolek kat surau. kaki pun ada sakit ooo.. walaupun kecik lagi dak comei dalam perut nih, tapi mak die dah tak baper leh tdo suke2 ati, nak bangun dari baring kena bangun secara mengiring. kalo bangun menegak terasa perut menghalang, riso lak kot dak comei nih terhimpit. hehe.. just berharap kandungan sihat walafiat dan seluruh keluarga juga sihat walafiat. so that t leh sambut cucu walaupun lama lagi kannnn...hehe

2 comments:

  1. lapo aku tgk kacang botol tu waaaaa

    ReplyDelete
  2. heheh..ko pun peminat kacang botol ek.. :)

    ReplyDelete

Apa kata mereka?